Aktiviteter
Sykkelleie  • Vinsmaking
Piedmont

På våren og om høsten er det et behagelig klima i det sørlige Piemonte. God norsk sommertemperatur om dagen, og svale kvelder og netter. Sommermånedene juli og august er varme med gjennomsnittstemperaturer på 28-30 grader om dagen. Vinteren er kort, men kjølig og med til dels mye tåke. Det kan komme enkelte snøbyger i desember og januar.


Værmelding...


Den stor hagen på Cascina Marenco innbyr til avslapping og til lek og aktivitet.
Svømmebasseng, sandvollyball bane, boccia, badminton og ballspill i tillegg til vedfyrt pizzaovn legger til rette for gode dager i vakre omgivelser.
I Cessole er det fotballbane med kunstgress, og det kan leies tennisbaner i Cessole og Vesime.

Landskapet i den sørlige delen av Piemonte domineres av bølgende bakker og skogkledde åser.
Vingårder finnes det overalt,og det er mange muligheter til å oppleve hvordan vinen blir til, og smake den direkte hos produsenten.
I området er det mange pittoreske landsbyer som er verdt et besøk.
Videre anbefales Acqui Terme med varme kilder, trøffelbyen Alba med enotek og shopping av italiensk mote, sjokoladebyen Torino med museer, marked, fotball og shopping, Bra med Slowfoodbevegelse og restauranter, og Barbaresco og Barolo med sine viner.

Mer informasjon...

Cascina Marenco
  Cascina Marenco
  Cascina MarencoCascina MarencoCascina Marenco

Det finnes slott, tårn og bygninger av historisk interesse overalt i regionen.
I landsbyer og byer arrangeres det festivaler fra tidlig om våren til seint på høsten.
Det være seg vinfestival, ostefestival, festival med piemontesiske konditorvarer, hasselnøttkakefest, fruktfestival, fest for honning og medisinske planter, kastanje-og soppfest og trøffelfestival for å nevne noen.

For de som liker å bevege seg til fots eller på sykkel, byr området på uante muligheter i den uberørte naturen. Turen kan begynne fra gårdstunet på Cascina Marenco, og la den gå gjennom vinmarker eller på skogsstier og smale veier. Eller kjøre et stykke, og legge i vei gjennom vinmarkene i for eksempel Barbaresco eller Barolo. Vi har turforslag for området rundt Cascina Marenco, eller detaljerte rutebeskrivelser med kart for andre deler av Piemonte.


Med over 40 golfklubber i området er Piemonte det området i Italia som har flest baner. Sesongen varer fra februar til november. Golf i Piemonte byr på god plass, det er lett å bestille starttider og ingen køer, spesielt på hverdager. Sestrière har Europas høyest liggende golfbane på 2000 m med snødekte Alper som bakgrunn, her er sesongen forståelig kort- fra juni til september. Baner for alle ferdighetsnivåer ligger rundt om i hele Piemonte.
I tillegg til flotte baner har de fleste golfklubbene også gode restauranter som er verdt et besøkt etter avsluttet runde.

Golf...


Cascina Marenco

Cascina Marenco

Markedene i Piemonte drives av handelsmenn/kvinner som kjører rundt fra by til by på faste dager. I Italia er det lang tradisjon på å handle på marked, og det er en opplevelse- både når det gjelder stemning og vareutvalg. Frukt, grønnsaker, sopp, ost, pølser og fisk tilbys til kvalitet og priser som gjør en kjøpesenterkunde fra Norge stum.


Marked på følgende steder og dager i området:

*Mandag Asti, Mango
*Tirsdag Acqui Terme, Canelli
*Onsdag Santo Stefano Belbo, Bra
*Torsdag Monastero Bormida
*Fredag Acqui Terme, Cortemilia
*Lørdag Alba, Vesime

For den som ønsker å dyppe tærne i saltvann, er Middelhavet med den liguriske kysten 1- 1,5 times kjøretur fra Cascina Marenco. I høysesongen anbefales å ta turen til kysten på hverdager, det er lettere å finne parkering enn i helgene.

Bilder fra Noli...


Cascina Marenco
  Cascina Marenco


Cascina Marenco


Cascina Marenco

Piemonte har verdenskjente viner som Barolo, Barbaresco, Asti Spumante og Barbera. Men vin i Piemonte er mer enn det. Ikke noe annet område i Italia har så mange forskjellige druetyper, ulike vekstbetingelser og så mange produsenter som Piemonte.

For å få et innblikk i det store mangfoldet av vin fra Piemonte, kan det være lurt å starte med et besøk på et eller flere av de 12 regionale enotekene. Regionen står bak enotekene, og en komite garanterer at man finner noen av regionenes beste viner her. Det er en grei måte å bli med kjent med forskjellige viner på, det er samlet mange viner fra ulike produsenter fra hvert område.

I tillegg huser mange av enotekene vinmuseer, og de fleste har restauranter som byr på det beste av det lokale kjøkken fra Piemonte.
Enotekene er også arenaer for forskjellige kulturelle arrangementer og utstillinger med tilknytning til området og dets vinprduksjon.

Regionale enoteker...


En av de lokale produsenten som anbefales et besøk, er vår nabo Franco Cresta. Familien Cresta har drevet vinproduksjon siden 1925, og Franco har et bredt utvalg viner laget av druene Barbera, Dolcetto og Moscato.
Og han har en megt god grappa!

Mange steder i flere av provinsene i Piemonte er det trøffelaktivitet i oktober og november. Den mest kjente er trøffelfestivalen i Alba som baserer seg på den hvite, sjeldne og kostbare «Tuber magnum pico». Denne festvalen tiltrekker seg besøk fra hele verden, og anbefales et besøk!

Informasjon...

Cascina Marenco

Trøffel kan anskaffes året rundt i Piemonte, bortsett fra i mai måned. Og det er mulighet til å bli med en trøffeljeger- trifolaù- og hunden hans på spennende trøffeljakt. Vi kan bestille trøffeljakt.

  Cascina Marenco


Cascina Marenco

Kombinasjonen av et stort og variert utvalg av råvarer og et variert tilbud av tilbredningsformer gir det piemontesiske kjøkkenet etter manges mening førsteplass blandt de regionale italienske kjøkken.

På restaurant vil du ofte oppleve at du ikke får noen meny. Kelneren presenterer dagens meny underveis, og det serveres tradisjonell mat fra Piemonte. Måltidet starter med kalde og varme forretter, antipasti. Der er gjerne minst fire, men det kan være så mange som ti. Forrettene serveres stort sett enkeltvis og spises en etter en.
Så serveres forskjellige pastaretter; primo etter valg, også risotto som er populært.
Deretter serveres secondo, som er kjøttretter etter valg. Ofte er det vilt - villsvin, hjort, hare eller rådyr.
Måltidet avsluttes med fremragende lokale oster og dessert.

Under måltidet blir du påpasselig bevertet med tilhørende viner. Vann hører til, med kullsyre - frizzante eller uten - naturale.
Helt til slutt kaffe - espresso og gjerne en lokal grappa.

Som en protest mot McDonald`s ble i sin tid Slow Food bevegelsen startet i Italia.
Det ble fokusert på å ta seg tid til å lage mat, ta seg tid til å nyte den i godt selskap.

*Slow food...


Robiola di Roccaverano er den eneste italienske DOP-ost som lages på ku, sau-og geitemelk.
Besøk «Arbiora» i Bubbio, 5 km fra Cascina Marenco og smak lokal ost i verdensklasse.

*Ost...


Cascina Marenco
Design copyright © 2019 Siri Michaelsen  Content copyright © 2019 Cascina Marenco